Ninove 08 Apr 2020 - 05u44
Few Clouds
20.67°C

De Lettertuin leidt met fietspool de leerlingen naar school

20 september 2019

NINOVE – Stedelijke basisschool De Lettertuin nam vrijdag 20 september deel aan de 13de editie van de Strapdag. Ze organiseerden voor de eerste keer een fietspool vanuit vijf verschillende vertrekplaatsen.

Liefst 400.000 kinderen uit 1.500 scholen doen jaarlijks mee aan de Strapdag. Dan komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.

Werkgroep sport&spel van basisschool De Lettertuin organiseerde een fietspool. Daarmee wilden ze de ouders en de kinderen stimuleren om meer met de fiets of te voet naar school te komen en zich veilig in het verkeer te begeven.

De leerkrachten stonden vrijdagochtend op 5 verschillende vertrekplaatsen in Ninove. De groepjes verzamelden aan de Savooistraat, De Kloppers, Carrefour, de Koepoort en Hof Ter Duyst. Vandaar fietsten ze samen naar school.

Bij aankomst en na het belsignaal kregen de leerlingen een strapbandje als beloning. Nadien dansten en zongen ze samen op het straplied.

In de toekomst zal de school die fietspool in het beleid integreren.

Info: StrapdagDe Lettertuin.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons