Ninove 01 Apr 2020 - 08u13
Clear Sky
6.1°C

‘Te Gek!?’ maakt psychische problemen bespreekbaar

19 september 2019

NINOVE – De infomobiel van ‘Te Gek!?’ stond donderdag 19 september opgesteld op de campus van het GO! Atheneum. Hij toert door Vlaanderen om jongeren bewust te maken van de noodzaak aan en de mogelijkheden voor geestelijke gezondheidszorg.

Je zou zo denken dat er geen taboes meer bestaan in onze sociale mediamaatschappij en al helemaal niet bij de mondige jeugd. Dat is niet wat ze bij ‘Te Gek!?’ ervaren. Over psychische problemen, zeker bij jongeren en jongvolwassenen, ligt nog de sluier van het onuitspreekbare.

En dus trekt de organisatie langs Vlaamse scholen om jonge mensen te informeren over de psychische problematiek. Tegelijk geven ze de hoopvolle boodschap mee dat hulp zoeken en erover praten echt wel kan helpen. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op ‘ervaringsdeskundigen’ als Selah Sue en Guy Swinnen. De zangeres kampte in haar jeugd met depressies en de frontman van The Scabs zakte weg in mentaal drijfzand na de split van de groep. Maar ze raakten ze eruit.

Koen Wijnant (leerkracht niet-confessionele zedeleer) haalde - met steun van het ‘Huis van de Mens’ - de infomobiel naar het GO! Atheneum. Marc Hellinckx (Te Gek!?) ontving de groepen in de bus om met de twee bekende Vlamingen als voorbeeld de leerlingen bewust te maken van die problematiek én de mogelijkheden om daaraan te verhelpen.

Te oordelen naar de reacties achteraf bij onder andere Jannick en Jarne, kwam de boodschap aan.

Info: Te Gek!?Huis van de MensGO! Atheneum Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons