Ninove 01 Apr 2020 - 16u49
Clear Sky
7.73°C

PTI Ninove verandert in Richtpunt campus Ninove

16 september 2019
PTI Ninove verandert in Richtpunt campus Ninove Directeur Filip Binon

NINOVE — Met de start van het nieuwe schooljaar, maakte ook het provinciaal onderwijs in Oost-Vlaanderen een nieuwe start.

In de loop van dit schooljaar krijgen alle scholen een nieuwe naam: Kiempunt (lager onderwijs), Richtpunt (secundair onderwijs) en CVO Groeipunt (volwassenenonderwijs). De drie nieuwe namen zijn korter en krachtiger. Om de scholen te onderscheiden krijgt elke school ook een campusnaam. Zo wordt PTI Ninove Richtpunt campus Ninove.

Gedeputeerde Kurt Moens (bevoegd voor onderwijs): “Ons provinciaal onderwijs krijgt een nieuw gezicht. Om onze eigenheid meer in de verf te zetten, voeren we een vernieuwing door op het vlak van communicatie. Het beginpunt van deze vernieuwing is het invoeren van drie nieuwe sterke namen in de loop van het schooljaar 2019-2020.”

Eerst focussen de scholen op de communicatie ten aanzien van leerkrachten, leerlingen en ouders. Op brieven, kalenders, agenda's, rapporten... zullen de nieuwe namen al staan.

In het voorjaar 2020, met de start van de inschrijvingen, begint een communicatiecampagne voor het grote publiek. Vanaf dan dragen ook folders, flyers e.d. de nieuwe namen.

Vanaf het schooljaar 2020-2021 zullen de nieuwe namen volledig ingevoerd zijn en is ook de nagelnieuwe website klaar.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons