Ninove 09 Apr 2020 - 20u27
Clear Sky
21.86°C

Marcske doopt het Hartencollege met... chocomelk

02 september 2019

NINOVE – Voor leerlingen en personeel van de verschillende vestigingen van het Hartencollege verliep de eerste schooldag in feeststemming. Heel wat activiteiten moesten de nieuwe naam voor de Ninoofse katholieke basis- en secundaire scholen in de verf zetten.

“Een eerste schooldag heeft voor de kinderen altijd iets ambivalent”, vertelde ons Herman Verbruggen (alias Marc Vertonghen) tijdens een kort voorgesprek. “Mijn kinderen zijn deze morgen opgetrokken naar hun secundaire school. Enerzijds is het altijd wat bang afwachten voor het nieuwe. Anderzijds kijken ze ook uit naar hun vrienden, want een groot deel van hun sociaal leven speelt op school af.”

Maar genoeg gemijmerd, hij stapte luttele seconden later als Marc Vertongen de kleuters en lagere schoolkinderen van de Hartenschool Onderwijslaan tegemoet. Hem was gevraagd om de nieuwe naam te dopen door een fles chocolademelk stuk te slaan als bij een boot die je een behouden vaart toewenst. Het moet gezegd: hij deed dit opvallend handig. En toen hij de watertattoos op de armen van kinderen en bestuursleden kleefde, liet de man met twee linkerhanden zich ook hier eerder als een handige Harry kennen.

Voor de ‘grotere’ leerlingen van het secundair ernaast stonden dj Evelyn De Backer en dj Sample hun decibels over de hoofden te pompen. Ook muziek op de Hartenvestiging aan de Weggevoerdenstraat, waar leerlingenbands en de collegeband een concert weggaven.

En daar bleef het niet bij. In het buitengewoon lager onderwijs speelden ze een hartenspel, in Okegem kropen de leerlingen de nieuwe school binnen via het logo, ook de Meerbeke vestigingen kregen een feestelijk kleedje aangemeten en in Aspelare leerden ze het hartenlied aan.

De aanzet voor het nieuwe schooljaar, de nieuwe naam en bijpassend logo is gegeven. Vanaf morgen begint het echte schoolleven. En dat moet niet altijd een ponykamp zijn.

MLI  - Foto's Hilde B.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons