Ninove 10 Apr 2020 - 19u07
Clear Sky
8.89°C

Directeur Kris Van Huynegem van de GO! Middenschool kijkt uit naar het nieuwe schooljaar

30 augustus 2019

NINOVE – Maandag 2 september zal ook in de GO! Middenschool de start zijn van een schooljaar met veel nieuwigheden. We hadden daarover een vlotte babbel met directeur Kris Van Huynegem.

Als je dezer dagen een school binnenstapt, voel je de toenemende drukte in de aanloop naar de eerste schooldag. Dat is niet anders voor Kris Van Huynegem en zijn team van de Ninoofse middenschool. Zij vormt een onderdeel van de GO! Campus Ninove met de basisschool De Kameleon en het Atheneum. De middenschool omvat de eerste graad van het secundair onderwijs en is met meer dan 500 leerlingen één van de grootste middenscholen in Vlaanderen.

Er staan zoals gezegd heel wat vernieuwingen op stapel. “Zo bieden wij al onze leerlingen van 1A een vleugje Latijn aan. Naast de 4 uur Latijn als keuze, krijgen ze allen als het ware een initiatie in de cultuur en de geschiedenis.”

. De school pakt ook uit met leercoaches. “Zij zullen gesprekken voeren met leerlingen over het leerproces. Die leercoaches hoeven niet noodzakelijk les te geven aan de leerlingen en ze groeien ook mee met hen naar het tweede jaar. De school wil ook de algemene achteruitgang van het begrijpend lezen counteren door een extra uurtje lezen in haar curriculum in te bouwen. Een verdieping voor de enen, een extra ondersteuning voor de anderen met steeds de band naar de taakvakken.”

We bezochten ook ‘het huis’: twee bestaande klaslokalen zijn omgebouwd tot een leeromgeving met diverse leerhoeken. “Voor de klassen in de B-stroom willen we een leerplek voor de jongeren, waar ze opnieuw zin krijgen en hebben in het leren. Dit willen we doen door meer gepersonaliseerd leren, door co-teaching en via verschillende leerhoeken.”

En wat met het lerarentekort? “Ik heb momenteel voor alle vakken een leerkracht, maar hou net als andere collega’s mijn hart vast voor het geval mensen uitvallen. Maar zorgen dat onze leerkrachten in een aangename omgeving kunnen werken, helpt ook al veel. Veranderingen voer je bedachtzaam in en je betrekt er jouw mensen bij.”

Voor de nieuwe leerlingen zijn er zoals voorheen de onthaaldagen om hen te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Evenmin nieuw, maar blijvend belangrijk, zijn de inspanningen van de middenschool om de rekeningen voor de ouders betaalbaar te houden. “We drukken zoveel mogelijk de kosten, spreiden de betalingen en praten met ouders als er op dat vlak moeilijkheden zouden zijn. De kinderen mogen daarvan niet de dupe zijn.”

Info: GO! Middenschool Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons