Ninove 01 Apr 2020 - 13u36
Clear Sky
7.73°C

Atheneumleerlingen schenken 1.700 euro aan vzw De Kalmoes

24 mei 2019

NINOVE – De leerlingen van 4 Handel van het GO! Atheneum verkochten mattentaarten en pannenkoeken. En niet zomaar een beetje. Hun actie zorgde voor een mooie winst: € 1.700, ten voordele van de vzw De Kalmoes.

Voor het vak Verkoop moeten leerlingen een ‘jieha’ (minionderneming) uitbaten. Leerkracht Johan Boel: “Dat staat voor jongereninitiatieven in eerlijk handel. Het gaat om fairtrade of om streekeigen producten. Wij kozen voor het laatste. Onze leerlingen gingen met vijf teams aan de slag, werkten samen met onze kunstafdeling voor het ontwerpen van hun eigen logo’s en hielden natuurlijk de onderlinge concurrentie gaande.”

Zo verkochten ze in totaal 180 kg Diksmuidse pannenkoeken en 2.000 Geraardsbergse mattentaarten aan medeleerlingen, leerkrachten en tijdens het oudercontact en de opendeurdag. “Als goed doel kozen zij ervoor om de Meerbeekse vzw De Kalmoes te steunen. Isabelle Meert is ons informatie komen geven over de werking van deze vzw en dat heeft onze leerlingen uiteraard extra gestimuleerd om zoveel mogelijk te verkopen en winst te maken.”

De leerlingen zijn terecht vier dat ze aan Isabel Meert van vzw De Kalmoes een cheque van maar liefst €1700,00 konden overhandigen.

 
Info over vzw De Kalmoes: http://www.dekalmoes.be/.

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons