Ninove 28 Mar 2020 - 19u49
Clear Sky
12.57°C

Leerlingen maken unieke creaties met werk van Ninoofse stadsfotografen

10 mei 2019
Leerlingen maken unieke creaties met werk van Ninoofse stadsfotografen

NINOVE – De leerlingen Creatie van de HH Harten Secundair deden hun richting alle eer aan. Zij verwerkten de banners van de vier stadsfotografen tot unieke creaties en verkochten deze vrijdag 10 mei in hun pop-up store tijdens de opendeuravond van de school.

Het werk van de stadsfotografen kon je de afgelopen jaren ontdekken via kleine tentoonstellingen of banners op openbare plaatsen. De leerlingen van het studiegebied Creatie van de HH Harten kregen de kans om die banners te verwerken in allerlei originele creaties: plantenzakjes, draagtassen, toiletzakken en portemonnees.

Christel Vanopdenbosch (leerkracht): “Onze leerlingen vonden de idee heel tof. Al vormde dit ook een echte uitdaging, want de stof van die banners is heel stroef. Het heeft hen dus wel wat zweet gekost. Nu hebben wij gemikt op kleine voorwerpen, maar we hebben nog nieuwe overtrekken voor oude strandzetels en fietstassen in petto. Met de rest van het materiaal willen we volgend jaar tijdens een projectmaand aan de slag. De opbrengst daarvan schenken we dan aan een goed doel tijdens de Warmste Week.”

De stadsfotografen waren aandachtige en koopgrage bezoekers van de pop-up store vrijdagavond. Sarah Lamens vond het super dat die banners een nieuw en creatief leven kregen in de tasjes, pennezakken en plantenzakjes. Ze had zelf iets gekocht voor haar kinderen.

Ook Els Huart was aangenaam verrast: “Zeer verfrissend en misschien zit hier een nieuw idee in voor de stadsfotografen. Ik kocht iets met werk van mezelf en een collega: plantenzakjes en een boodschappentas.”

Liesbeth Renneboog was ook onder de indruk van de knappe resultaten. “Het zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van duurzaamheid.” Zij kocht plantenzakjes en een kleine portemonnee met eigen werk.

Niels Hemmerijckx was eveneens gewonnen voor die leuke insteek. Hij kocht plantenzakjes voor moederdag. Net zoals de vele andere bezoekers, die zin hadden in een origineel geschenk.

En de afdeling Creatie rust niet op de lauweren. Er wacht hen een nieuw project: een uniform ontwerpen voor de medewerkers van voedingsbedrijf Puratos.

Info: Heilige Harten Secundair Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons