Ninove 29 Mar 2020 - 21u18
Broken Clouds
4.91°C

GO! Atheneum Ninove helpt ‘bullshit’ over roken de wereld uit en valt in de prijzen

30 april 2019
GO! Atheneum Ninove helpt ‘bullshit’ over roken de wereld uit en valt in de prijzen

NINOVE – Het GO! Atheneum is één van de winnaars van ‘Bullshit Free Generation’. In totaal hebben 358 leerlingen en 25 leerkrachten zich ingezet om de verschillende uitdagingen tot een goed einde te brengen.

‘Bullshit Free Generation’ is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het wil een generatie kritischer en weerbaarder maken als het over roken gaat. Want fabels zoals “Als ik enkel rook op feestjes, word ik niet verslaafd” of “E-sigaretten zijn maar waterdamp met een smaakje” zorgen ervoor dat jongeren beginnen én blijven roken. Ook zitten jongeren met heel wat vragen als het gaat over roken. Tijd dus om alle bullshit over roken de wereld uit te helpen.

10.737 leerlingen uit 29 scholen over heel Vlaanderen konden het project voor een eerste keer uittesten. Zij kregen tussen de kerst- en paasvakantie vijf uitdagingen over roken.

Acties

48.248 minuten (= 804 uur of 33 volle dagen): zo vaak kwam het thema ‘roken’ in totaal aan bod in de lessen.

De leerkrachten van het GO! Atheneum Ninove zorgden mee voor dit hoge cijfer. Ze brachten het onderwerp aan bod in de lessen Frans, Nederlands, Godsdienst, Natuurwetenschappen, Project Algemene Vakken, Chemie én Expressie.

Logo Dender vzw ondersteunde de school door o.a. het voorzien van educatief materiaal.

Ze organiseerden nog meer acties, zoals een infosessie door een erkend tabakoloog of een ludieke actie met sigarettenkostuums in de stad.

Prijzenpot

Die inzet is nu beloond: deze week ontvangen de deelnemende leerkrachten dagelijks verrassingen: gezonde snacks, een boekenbon, een boeket bloemen.

Ook voor de bijkomende acties valt de school in de prijzen: een bon ter waarde van € 250 komt hun richting uit! Drie leerlingen gingen nog aan de haal met een cinematicket voor een ingezonden ‘bullshitvrije’ foto.

Vanaf volgend schooljaar krijgen alle Vlaamse secundaire scholen de kans om deel te nemen aan Bullshit Free Generation.

Info: GO! Atheneum NinoveBullshit Free Generation.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons