Ninove 04 Apr 2020 - 15u40
Few Clouds
14.95°C

Atheneumleerlingen brouwen lekkere tripel

17 april 2019
Atheneumleerlingen brouwen lekkere tripel Leerling-brouwers Anouck en Tibo

GERAARDSBERGEN – De leerlingen van het 7de specialisatiejaar Productie- en Procestechnologie (PPT) zijn al een schooljaar lang bezig met de productie van eigen bier. Ze stellen hun eigen tripel voor tijdens de opendeuravond, vrijdag 26 april.

In de kelder van het GO! Atheneum Geraardsbergen brouwen de leerlingen van het 7de jaar PPT eigenhandig drie lekkere soorten bier. Onder begeleiding van leerkracht Niels Govaert fabriceerden Anouck, Tibo en Jordi al een blonde GO! Tripel van 8,5 % en een bruine GO! Druppel van 10 %.

Een derde biertje mogen we zelf creëren en samenstellen', aldus leerling-brouwers Anouck en Tibo. "We kozen voor een fruitig tripel bier en hebben de smaak volledig zelf bepaald. Binnenkort kunnen we het resultaat presenteren."

Het volledige brouwproces is in handen van de jonge PPT-leerlingen, die over al het nodige materiaal beschikken op de school. Zij wisselen heel wat wetenschappelijke berekeningen af met metingen, controles en het verwerken van onder meer hop, water en mout. De leerlingen bedenken zelf de namen, maken de etiketten en bottelen het bier.

Wil je meer weten over deze lekkere biertjes en ze eventueel proeven. Je bent van harte welkom op de opendeuravond van de school op vrijdag 26 april 2019.

Info: GO! Atheneum Geraardsbergen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons