Ninove 03 Apr 2020 - 22u11
Scattered Clouds
6.81°C

Katholieke scholen van Groot-Ninove bundelen krachten in Hartencollege

28 maart 2019
Katholieke scholen van Groot-Ninove bundelen krachten in Hartencollege

NINOVE - Vanaf 1 september 2019 zullen alle katholieke scholen van Groot-Ninove onder de naam Hartencollege verder gaan. De nieuwe naam zorgt voor eenheid, verbondenheid en versterking tussen de verschillende scholen.

Sinds 1 januari 2018 hebben de schoolbesturen van de vrije basisscholen van Aspelare, Meerbeke en Okegem besloten om samen te smelten met het schoolbestuur van de basis- en secundaire scholen van Sint-Joris, het Sint-Aloysiuscollege en Heilige Harten  onder de vzw IKORN. Door de samenwerking worden de ontplooiings- en ontwikkelingskansen van de leerlingen gemaximaliseerd en kunnen de directies zich optimaal toeleggen op hun onderwijsbeleid en pedagogische projecten.

Recentelijk is er ook de vernieuwing van het secundair onderwijs van het Sint-Aloysiuscollege en Heilige Harten Secundair met als doel een volledig aanbod aan de leerlingen aan te bieden. Alles wordt in het werk gesteld om de jongvolwassene optimaal te helpen bij het ontwikkelen van zijn of haar talenten en bij de voorbereiding op het latere professionele leven.

“De versterking van het katholiek onderwijs in regio Ninove, de implementatie van het vernieuwd secundair onderwijs, gecombineerd met onze rijke traditie van zorg, kwaliteit en aandacht voor iedere leerling en medewerker vormen de basis om voortaan verder te gaan onder de nieuwe naam”:

Hartencollege

“We willen door deze eenheid van katholieke scholen op een herkenbare manier over de scholen heen communiceren” aldus Marc De Rijck, voorzitter van het schoolbestuur IKORN vzw. “Het is onze ambitie om samen met alle medewerkers traditiegetrouw en degelijk onderwijs te brengen gekenmerkt door kwaliteit met een hart voor de jeugd van regio Ninove. Vertrekkend vanuit onze missie begeleiden we elke kleuter tot jongvolwassene bij het opgroeien tot respectvolle en weerbare jongeren met een eigen identiteit.”

We geloven in

De nieuwe naam en een frisse identiteit zullen worden gedragen door de slogan ‘we geloven in’. We geloven in de toekomst, de jeugd, het leven, de passie,…

De naam Hartencollege wordt vanaf 1 september 2019 geïntroduceerd.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons