Ninove 10 Apr 2020 - 11u22
Clear Sky
8.89°C

Geen staking, wel ‘dag van rouw’ bij Vrije Basisschool Meerbeke

21 maart 2019

MEERBEKE – Het team van de Vrije Basisschool Meerbeke (VBM) koos ervoor om woensdag 20 maart niet mee te staken. De leerkrachten hielden donderdag 21 maart wel een actiedag met zwarte kledij en spandoeken als teken van rouw.

Eerder stond die woensdag een belangrijke pedagogische studiedag over de invoering van de nieuwe leerplannen ingepland.

Niet staken, betekende voor het team van de VBM niet dat ze akkoord gaan met de gang van zaken in het onderwijs en de beslissingen, die boven de hoofden heen worden genomen. En dus kozen zij voor ludieke acties op donderdag.

De leerkrachten kwamen volledig in het zwart gekleed naar school als 'teken van rouw'. Er hingen zwarte doeken over de haag en de hekkens. Aan de verschillende ingangen van de vestigingen illustreerden cartoons de actiepunten. Tenslotte richtte het team ook een open brief aan de minister van onderwijs Hilde Crevits.

In een interview met Ninofmedia legden Els Lambrecht (leerkracht 5de leerjaar) en Sofie De Cock (kleuteronderwijzeres peuterklas) uit waarom ook het team van de VBM het onderwijsbeleid op de korrel neemt, wat misgaat in het Vlaams onderwijs en hoe het anders kan.

Info: Vrije Basisschool Meerbeke.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons