Ninove 06 Apr 2020 - 04u31
Clear Sky
17.02°C

De talendag is een traditie op de Heilige Harten Secundair

09 maart 2019
De talendag is een traditie op de Heilige Harten Secundair

NINOVE – Alle leerlingen en leerkrachten van HH Secundair zijn de hele dag ondergedompeld in een talenbad. Dit gebeurde aan de hand van workshops, een toneelvoorstelling en een Franse film.

Taal is een ruim begrip. Op de talendag kwamen dan ook veel verschillende activiteiten aan bod.

De leerlingen van de eerste graad konden genieten van een workshop rond poëzie en een toneelvoorstelling over sexting.

Het derde jaar werd getrakteerd op een taalquiz en een Franse film.

De leerlingen uit het vierde jaar verwelkomden Ayman. Hij is een Jemeniet, die door oorlog en honger enkele maanden geleden naar België is gevlucht. Na zijn pakkende getuigenis speelden de leerlingen een taalganzenbord waarin weetjes en opdrachten over talen aan bod kwamen.

De leerlingen van de derde graad konden zich inschrijven voor twee workshops naar keuze. Dit is een succesformule die de leerlingen al meerdere jaren weten te waarderen. Zo was er keuze uit Palestijns koken, Arabische kalligrafie, improvisatie, gelukskoekjes maken, karaoke, Italiaans, Spaans en verschillende taalspelletjes. Kortom, een programma à la carte op maat van elke leerling.

Karin Couck, directeur Heilige Harten Secundair: “Deze talendag zorgt ervoor dat al onze leerlingen op een fijne en ontspannen manier met taal omgaan. Zo kunnen ze hun talenten en talenkennis op een creatieve manier aanwenden. Een mooie afsluiter net voor de vakantie. Ieder jaar krijgen we veel positieve reacties van onze leerlingen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons