Ninove 02 Apr 2020 - 10u28
Clear Sky
0.6°C

Atheneumleerlingen gaan voor rookvrije generatie

15 februari 2019

NINOVE – ‘Bullshitfree generation’, een merkwaardige naam voor een nobel doel: samen werken aan een rookvrije generatie. De leerlingen van het GO! Atheneum Ninove zetten alles op alles om dit doel te halen.

Als leerlingen mekaar aanspreken op hun rookgedrag en elkaar onderling steunen om het roken te laten, heeft dat meestal meer effect dan het goedbedoelde vermanende vingertje van de leerkracht.

Zo ook in het Ninoofs atheneum. Daar voeren ze nog tot de paasvakantie actie om een aantal uitdagingen te behalen in de strijd voor een rookvrije generatie. Wij lieten leerlingen en hun begeleidsters dit project voorstellen.

Brent Baeyens (6de wetenschappen-wiskunde) legde ons de bedoeling uit bij de activiteiten om 5 ‘bullshitfree’-uitdagingen aan te gaan. Morgan Debieze en Izani Baert (3de Kantoor A) lopen regelmatig rond als levensgrote sigarettenpeuken, maar dan niet om reclame te maken voor het roken, integendeel. De klas van Celien Rooseleer (4de sociaal-technische wetenschappen) bewees proefondervindelijk hoe schadelijk het inademen van sigarettenrook wel is.

Leerlingenbegeleidster Leen Lauwers stelde ons tenslotte een van de laatste initiatieven voor: een infoavond voor leerlingen en hun ouders, door een echte rookstopcoach.

De jeugd van tegenwoordig heeft duidelijk meer in haar mars dan je zou denken.

Info: GO! Atheneum NinoveFacebookpagina Atheneum NinoveBulshitfree generation.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons