Ninove 10 Apr 2020 - 08u29
Clear Sky
8.89°C

Scholieren maken hun ‘klimaatbezorgdheid’ kenbaar aan Ninoofse raadsleden

31 januari 2019

NINOVE – Voor aanvang van de gemeenteraad lieten leerlingen van het GO! Atheneum Ninove zich horen. Zij vroegen de raadsleden en het stadbestuur aandacht voor het klimaat. Ze hopen dat zij luisteren naar hun ideeën en dat ze met hen willen samenwerken aan concrete acties.

Jan Muylle van het GO! Atheneum: “Wij merken dat meer en meer leerlingen op donderdag spijbelen voor het klimaat. Een aantal onder hen was ook zondag op de klimaatmars aanwezig was. Dat bewijst dat het hen menens is. Met enkele leerkrachten als voortrekkers wil de school hiermee iets doen.”

Een eerste brainstorm in verschillende klassen leverde al een heleboel voorstellen op. “Het is nog te vroeg om aan acties te beginnen, maar er volgen nog een aantal sessies met leerlingen en leerkrachten om zowel op school als op stadsniveau acties uit te werken. Er is onder meer gesproken over bomen planten in Ninove, geldinzamelingsacties met optredens, lokale sensibiliseringscampagnes, het centrum van Ninove verkeersvrij maken… Al denk ik dat niet iedereen dat laatste zal zien zitten. En uiteraard moeten we ook op school zelf een verschil kunnen maken.”

Donderdagavond 31 januari was een eerste kans voor de leerlingen om eens gehoord te worden, aandacht te vragen voor het klimaat en eventuele acties aan te kondigen. “Het is maar één keer gemeenteraad per maand, en nu is het klimaat een ‘hot item’. We willen met een aantal jongeren de gemeenteraad vijf minuten 'storen' om aandacht te vragen voor het klimaat. Tegelijk kondigen wij ook aan dat wij vanuit het GO! Atheneum Ninove activiteiten zullen organiseren rond het klimaat. We wilden echt een ludieke actie voeren en geen echt protest.”

Voorzitter Dirk Vanderpoorten liet de leerlingen en leerkrachten bij monde van Dario en Mehmed kort voor aanvang van de gemeenteraad hun verklaring voorlezen. Zij hopen dat ze nu en in de toekomst gehoor zullen vinden.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons