Ninove 05 Apr 2020 - 03u52
Few Clouds
14.95°C

PTI en DACO slaan de handen in elkaar

27 januari 2019
PTI en DACO slaan de handen in elkaar

NINOVE – Het Provinciaal Technisch Instituut en de firma DACO willen in de toekomst nauw samenwerken. Die intentie bezegelden directeur Filip Binon (PTI) en Bram Eylenbosch (marketing DACO) met een handdruk en de overdracht van een aantal toestellen.

De eerste contacten tussen de school en het bedrijf dateren van vorig jaar. Directeur Filip Binon: “We hadden daar een leerling op stage en DACO bleek wel geïnteresseerd in betere contacten. Zij beschikken over de modernste technieken, toepassingen en materiaal; wij hebben leergierige leerlingen. Bedrijven hebben echt nood aan technisch geschoolde mensen, maar een school kan niet alle moderne apparaten aankopen. De technische sector verandert heel snel. Door samenwerking met bedrijven kunnen wij hieraan tegemoetkomen. Tegelijk zien onze leerlingen wat ze met hun kennis en vaardigheden kunnen bereiken. Samenwerking is dus voor ons beiden een win-win situatie.”

Duurzaamheid

Die samenwerking met DACO past ook binnen de focus die het provinciebestuur (de inrichtende macht) legt op duurzaamheid. Het Ninoofs bedrijf heeft werven over het hele land en levert totale energieconcepten.

Bram Eylenbosch: “De warmtepompen vormen de basis, waarrond wij modules van verwarming, straling, airco, domotica en aanverwante technieken bouwen. Met onze expertise binnen de wondere wereld van technieken en duurzaamheid hopen wij een meerwaarde te bieden voor de vorming van de leerlingen. De school legt ook meer dan voorheen de nadruk op duurzame technieken. Dus in het kader daarvan is deze samenwerking een voltreffer met het zicht op de toekomst.”

“Wij schenken nu enkele einde reeks toestellen en in de toekomst zien we dit regelmatiger gebeuren. Door de school een handje te helpen zullen de leerlingen beter klaar zijn voor onze snel veranderende sector en daar hebben wij als bedrijf, stad, school en maatschappij enkel maar baat bij.”

Info over het bedrijf en de school vind je op de linken hiernaast: DACOPTI.

MLI - Foto Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons