Ninove 28 Feb 2020 - 11u54
Scattered Clouds
1.91°C

Ninoofse scholen ontvingen extra subsidies voor (ver)nieuwbouw

20 januari 2019
Ninoofse scholen ontvingen extra subsidies voor (ver)nieuwbouw

NINOVE – Eind vorig jaar kende het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION), subsidies toe aan scholen voor het vernieuwen van hun gebouwen. Ook in de Ninoofse regio ontvingen een aantal scholen belangrijke financiële steun voor hun scholenbouwprojecten.

Dergelijke subsidies zijn bedoeld om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren. Bijvoorbeeld voor dringende werken, het vernieuwen van het sanitair of een gebouw en zelfs een volledige nieuwbouw.

In Ninove ontvangen twee vrije basisscholen respectievelijk € 99.626,93 en € 51.495,96. De Sint-Jorisschool voor buitengewoon onderwijs kan rekenen op € 36.728,88.

Voor de secundaire scholen zijn dit de Heilig Harten Secundair (€ 110.114,92), het Sint-Aloysiuscollege (€ 238.920,83) en het Provinciaal Technisch Instituut (€ 81.875,13).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons