Ninove 10 Apr 2020 - 09u48
Clear Sky
8.89°C

Alsnog een diploma secundair onderwijs halen kan bij CVO Groeipunt

15 januari 2019

NINOVE – Het centrum voor volwassenenonderwijs (CVO) Groeipunt biedt een hele waaier aan opleidingen voor volwassenen aan. Eind januari komt daar een nieuwe bij: aanvullende algemene vorming (AAV). Deze opleiding geeft je de kans om alsnog een diploma secundair onderwijs te behalen.

De nieuwe opleiding AAV opent perspectieven voor diegenen, die de school verlieten zonder een diploma secundair onderwijs. Een dergelijke opleiding biedt ook een meerwaarde op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. En in combinatie met bijvoorbeeld de opleiding zorgkundige geeft dit een reëel uitzicht op tewerkstelling in een knelpuntsector. Een diploma secundair opent uiteraard ook kansen op hoger onderwijs.

De AAV-opleiding is modulair en toegankelijk voor elke 18-plusser (zonder diploma). Via een verkennend gesprek gaan de coördinator en de kandidaat-cursist na welke de mogelijkheden zijn en hoe de opleiding het best aansluit bij wat de cursist verwacht en aankan. Een combinatie werken overdag en studeren 's avonds is best mogelijk. Op die manier maakt het CVO Groeipunt werk van een opleiding op maat.

Adjunct-directeur Henk Demeester gaf ons tekst en uitleg bij dit interessant initiatief.

Op de foto: Viviane Vanden Bulcke (adjunct-directeur) – Henk Demeester (adjunct-directeur) – Nele De Vriendt (lesgever en trajectcoördinator)

Info: CVO Groeipunt, Centrumlaan 160 Ninove – www.pcvogroeipunt.beDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-31 78 60.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons