Ninove 01 Apr 2020 - 18u47
Clear Sky
7.73°C

“Wij willen uit elk kind het allerbeste halen”

26 november 2018
“Wij willen uit elk kind het allerbeste halen”

NINOVE – De Heilige Harten Secundair laat het mentaal welzijn van jongeren (centraal thema van de Rode Neuzen Dag) niet onopgemerkt voorbijgaan. Aan de hand van verschillende acties vraagt de school blijvende aandacht voor het welbevinden van elke leerling.

“Onze school vindt het belangrijk dat elke leerling zich goed voelt, zowel op school als daarbuiten”, aldus Daphne Van Berlamont (adjunct-directeur). “Via een aantal activiteiten maakten de leerlingen deze week kennis met mogelijke manieren en hulpmiddelen om de geest vrij te maken. Zo stonden onder andere zumba, mindful running en een workshop met tips en tricks voor echt geluk op het programma.”

De school koos er bewust voor om deze workshops gratis aan te bieden. “Op maandag 26 november start immers de actie van Welzijnszorg. Dit jaar gaat de aandacht van de campagne naar kansarmoede op school. Kinderen en jongeren zijn onze toekomst. Zij maken de wereld van morgen, zij moeten kunnen dromen, leren en groeien. Uit elk kind het allerbeste halen, is één van de doelstellingen die wij op Heilige Harten Secundair nastreven.”

In de week van 26 november staan nog tal van acties op het programma, zowel binnen als buiten de lessen. “Zo weven wij een armoedeweb, staan de leerlingen tijdens de lessen godsdienst stil bij de oorzaken en gevolgen van armoede en confronteren wij hen met getuigenissen. Als afsluiter noteert elke leerling een wens of droom, die hij of zij heeft om van deze wereld een betere plek te maken.”

Deze wensen laten zij vrijdag 30 november om 12.55 uur in de lucht.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons