Ninove 31 Mar 2020 - 01u19
Few Clouds
8.19°C

Leerlingen geven mening over toekomst Fabeltasite

26 oktober 2018
Leerlingen geven mening over toekomst Fabeltasite

NINOVE  - De leerlingen van het 6de leerjaar in basisschool Heilige Harten denken na over de toekomstige bestemming van Fabeltasite.

'Vrijdag kwam het ontwerpbureau Endeavour naar de school om te brainstormen met ons 6de leerjaar over de toekomstige inrichting van de Fabeltasite', vertelt Karel Lobijn namens de directie.

De dag startte met workshops, die plaatsvonden in de klas. De leerlingen brainstormden rond mogelijkheden voor deze site. Hoe zien zij de invulling van deze nieuwe wijk?

De kinderen gingen volop mee in het verhaal over hoe het volledig nieuw stadsdeel er moet uitzien in de toekomst.

Plaatsbezoek

Nadien gingen ze naar de Fabeltasite om deze ook in werkelijkheid te verkennen. Daar konden zij vaststellen dat het om een zeer uitgestrekt terrein gaat en er dan ook veel mogelijkheden zijn.

De voorstellen waren zeer divers. Enkele suggesties die de leerlingen deden voor de toekomstige site waren: woningen, een turnzaal/sporthal, een openluchtzwembad aan de Dender, een automuseum, winkels, een game center, een trampolinepark, een reuze parking tot zelfs een attractiepark.

Het is duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn met deze terreinen en er voldoende ideeën zijn over wat het moet worden.

De volgende jaren zal blijken welk voorstel het uiteindelijk haalt. In afwachting gebruiken enkele (Ninoofse) bedrijven de bedrijfsruimten momenteel als stockageplaats.

De dag liep in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen.

GNE   Foto's Giovanni Neckebroeck  

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons