Ninove 29 Mar 2020 - 18u52
Broken Clouds
4.91°C

Leerlingen Heilige Harten Secundair trokken ook naar de stembus

16 oktober 2018
Leerlingen Heilige Harten Secundair trokken ook naar de stembus

 

NINOVE – De leerlingen van de 2de en de 3de graad BSO van de Heilige Harten Secundair (HHS) konden woensdag 10 oktober stemmen op één van de politieke partijen in Ninove. Zij gaven hun voorkeur aan de lijst Samen.

Het waren de leerkrachten Project Algemene Vakken (PAV), die de stemming organiseerden. Zij wilden de leerlingen laten ervaren hoe verkiezingen in zijn werk gaan.

Zij bereidden hen tijdens de lessen voor. Zo onderzochten de leerlingen wat de taken van een gemeente en provincie zijn, leerden ze hoe ze geldig kunnen stemmen, hoe ze eventueel een volmacht kunnen uitbrengen. Natuurlijk maakten ze ook kennis met de politieke agenda van de verschillende partijen in Ninove. Voor deze laatste activiteit waren de leerlingen in groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een politieke partij toegewezen met als opdracht op een creatieve manier deze partij en haar programmapunten voor te stellen.

De leerlingen van het 7de jaar Business Support waren verantwoordelijk voor het kiesbureau. Zij duidden een voorzitter, een secretaris en een aantal bijzitters aan. Die zorgden ervoor dat de stemming in alle sereniteit verliep.

Na afloop telde elke klas de stemmen. Hierdoor ervaarden de leerlingen hoe het eraan toe gaat in een telbureau. De leerlingen 2de en 3de graad BSO van HHS gaven in deze stemming de voorkeur aan Samen.

De komende lessen zullen zij hun stemming vergelijken met de werkelijke uitslag van afgelopen zondag.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons