Ninove 04 Apr 2020 - 15u01
Few Clouds
14.95°C

Leerlingen Heilige Harten hebben pret zonder sigaret

05 juni 2018
Leerlingen Heilige Harten hebben pret zonder sigaret

NINOVE – De leerlingen van 1B van de Heilige Harten Secundair wonnen de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’.

Met die wedstrijd willen het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ) en de Vlaamse koepel Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken.

Die organisaties maakten dinsdag 05 juni de winnaars bekend van de wedstrijd. Dit initiatief beloont leerlingen die met hun klas 6 maanden lang rookvrij blijven. In totaal namen 1.103 klassen (17.730 leerlingen) uit 134 scholen dit schooljaar deel aan de wedstrijd. Met een zeer goed resultaat: 83% van de startende klassen waren rookvrij op het einde van de rit.

De deelnemende klassen sluiten een contract af om 6 maanden rookvrij te blijven en registreren het aantal niet-rokers op drie tijdstippen tijdens het schooljaar. Als 90% van de leerlingen van de klas op het einde van de wedstrijd rookvrij is, krijgen ze een diploma. Ook de leerlingen van 1B van de Heilige Harten Secundair Ninove behaalden hun diploma.

Daarenboven maakten ze, net zoals 176 andere klassen, reclame voor een leven zonder sigaret en kwamen ze als winnaar uit deze wedstrijd.

Burgemeester Tania De Jonge en Schepen Wouter Vande Winkel waren aanwezig om de leerlingen te feliciteren. Het is inderdaad beter om niet te beginnen met roken, dan om later proberen ermee te stoppen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons