Ninove 28 Feb 2020 - 12u20
Scattered Clouds
1.91°C

Wereldtentoonstelling, openatelier-dag en opendeur: kant is weer helemaal in!

29 mei 2018
#Ninove - Het filiaal van de Gemeentelijke Academie Beeldende Kunst Ninove neemt deel aan de Wereldtentoonstelling 'Living Lace', letterlijk vertaald als 'levende kant'.
Jawel, kant, dat gedoe met klosjes en speldjes, is levend, springlevend zelfs. Het gaat om een tweejaarlijks congres dat telkens ergens anders in de wereld plaatsvindt met 'kant' als thema.
In augustus 2018 vindt dit plaats in België, grotendeels - hoe kan het ook anders - in Brugge, maar ook op andere locaties kan je deze kunstwerkjes bewonderen.
 
Het clichébeeld van oude vrouwtjes in de Brugse straten die met de klosjes goochelen is nog niet uit het collectief geheugen verwijderd. Toch wordt het tijd dat men beseft dat kant uitgegroeid is van ambacht naar kunstambacht en nu een volwaardige artistieke expressie geworden is, evenwaardig aan de teken-, schilder,- of beeldhouwkunst. Acht kunstacademies waar kant onderricht wordt organiseren dan ook in augustus een gezamenlijke tentoonstelling in de Predikherenkerk in Leuven. Daar zullen dus ook de kantwerken van de Ninoofse cursisten tentoongesteld worden.

Om alvast de sfeer op te snuiven kan je zaterdag 2 juni in Ninia terecht van 14 tot 17 uur voor de openatelier-dag.

Op zaterdag 9 juni zet de academie haar deuren open voor iedereen die zich creatief wil ontplooien, en dit van 10 tot 17 uur. Het spreekt voor zich dat je in de academie niet enkel terecht kan van voor kant en textiel, maar ook voor beeldhouwen en ruimtelijke kunst en schilder- en tekenkunst.

Ninofmedia kreeg een uitnodiging om de handen uit de mouwen te steken door 'interview-gewijs' een workshop bij te wonen!

 

Academie Beeldende en Audiovisuele Kunsten Ninove
Gebouw 'De Kuip' (gebouw van het vroegere zwembad)
Parklaan 1
9400 Ninove

(BDB)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons