Ninove 10 Apr 2020 - 08u56
Clear Sky
8.89°C

Odisee-student (21) uit Ninove loopt stage in Madagaskar

03 april 2018
Odisee-student (21) uit Ninove loopt stage in Madagaskar

Dieter Buyl (21) uit Ninove studeert Energietechnologie aan hogeschool Odisee, Technologiecampus Gent. Voor zijn opleiding loopt hij samen met zijn medestudent Jelly De Rivière stage in Madagaskar. “We lopen onze stage bij het bedrijf Jiro-Ve in de hoofdstad Antananarivo. De corebusiness van het bedrijf is lampjes verhuren aan de bevolking, zodat ze hun huizen kunnen verlichten – een privilege dat in Madagaskar enkel voor de rijkere inwoners weggelegd is.”

“Het is onze taak om vanaf nul een elektriciteitsnet op te bouwen”, aldus Dieter. “We implementeren batterijsystemen aan de hand van zonnepanelen, voorzien elektriciteitskabels, installeren meters en geven uitleg aan de plaatselijke techniekers. Deze stage geeft ons een unieke kans om als eerste een elektriciteitsnet aan te bieden aan de lokale bewoners!”

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons