Hoog bezoek voor buitengewone lagere school Hartencollege

    02 september 2024

    NINOVE – De leerlingen en leerkrachten van de basisschool aan de Sint-Jorisstraat kregen maandagochtend 2 september Bruno Vanobbergen op bezoek. Hij is de nieuwe topman van het katholiek onderwijs.

    Bruno Vanobbergen is doctor in de pedagogische wetenschappen, de voormalig Vlaamse kinderrechtencommissaris en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien. Vanaf augustus 2024 startte hij als directeur-generaal van Vlaams katholiek onderwijs, in opvolging van Lieven Boeve.

    Buitengewoon

    Ook voor Vanobbergen was het maandagmorgen letterlijk de eerste schooldag. Dat hij ervoor koos om die ochtend eerste een bezoek te brengen aan een basisschool voor buitengewoon onderwijs, was geen verrassing want dat ligt hem nauw aan het hart. Als kinderrechtencommissaris engageerde hij zich jarenlang voor kinderen en jongeren, die kwetsbaar zijn in onze samenleving. Hij ijvert daarom voor meer ondersteuning voor diegenen, die hen goed onderwijs aanbieden.

    In het gezelschap van directeur Benedicte Eyckerman en een delegatie van de scholengroep ontving hij de leerlingen op een speelse manier aan de schoolpoort. Daarna ging hij in gesprek met de directie en de leerkrachten. Samen met de 102 leerlingen kijken zij alvast uit naar de (ver)nieuwbouwplannen en de nieuwe lokalen, die ze begin 2026 hopen in gebruik te nemen.

    Info: Hartencollege buitengewoon lager onderwijs.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons