Hartencollege Onderwijslaan ‘samen onderweg’ naar Abdijkerk

    25 september 2024

    NINOVE – Het basis- en secundair onderwijs Onderwijslaan van het Hartencollege vieren de start van het schooljaar in het jaarthema ‘samen onderweg’. Ze bedanken daarbij de Zusters der Heilige Harten.

    “De eerste schoolmaand is bijna voorbij”, zegt Tom Van Cutsem, directeur van de secundaire afdeling. “Op de Onderwijslaan vinden  532 kleuters en lagere schoolkinderen en 893 middelbare scholieren dagelijks opnieuw hun weg door de schoolpoort.”

    Samen onderweg

    “Alle scholen van het Hartencollege kozen ‘samen onderweg’ als pastoraal thema voor 2024-2025”, aldus Karel Lobijn, directeur van de basisschool. “Het is geïnspireerd op het thema van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Op de Onderwijslaan kozen we dit schooljaar voor een vrij letterlijke vertaling van het thema. Donderdag 26 oktober begeleiden de scholieren van het secundair de leerlingen van het basisonderwijs tijdens onze wandeltocht naar de Ninoofse Abdijkerk, samen met de leerkrachten secundair en basisonderwijs. Wij streven immers allemaal hetzelfde doel na: elke dag het beste van onszelf geven om de leerlingen een veilige schoolomgeving te bieden, waar ze kunnen groeien en tot leren komen.”

    Viering

    In de kerk zal de viering plaatsvinden onder leiding van pastoor Alexander. Ze vieren en bedanken daarbij ook de Zusters der Heilige Harten, de grondleggers van het katholiek onderwijs op de Onderwijslaan. Zuster Jeanine viert haar 50-jarig jubileum in de kloostergemeenschap, terwijl zuster Renata en zuster Carola al 70 jaar deel uitmaken van de orde.

    Info: Hartencollege basisonderwijs OnderwijslaanHartencollege secundair Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons