Hartencollege nam afscheid van algemeen directeur Fran Goossens

    31 mei 2024

    NINOVE – Na 15 jaar gaat Fran Goossens, de algemeen directeur van het Hartencollege, op 1 juni op haar welverdiend pensioen.

    Wij hadden woensdag 22 mei een gesprek met haar en namen van de gelegenheid gebruik om meteen ook een aantal vragen te stellen aan Wim Verhaeghe, die de functie van haar overneemt.

    Warme scholengroep

    Fran werkte 26 jaar in Don Bosco Groot-Bijgaarden. Ze startte in 2009 als directeur van het toenmalige Sint-Aloysiuscollege in de Weggevoerdenstraat.

    Sinds september 2021 was ze algemeen directeur van de scholengroep vzw Hartencollege, die in 2019 is opgericht. Deze is haar zeer genegen en ze omschrijft de scholengroep als een warme gemeenschap, gedragen door een sterk team.

    Dit team bestaat inmiddels uit 520 leerkrachten en medewerkers en telt zo’n 3.800 leerlingen. Het Hartencollege omvat 8 scholen, waarvan de directies onderling goed samenwerken.

    Wim Verhaeghe

    Wim Verhaeghe, afkomstig uit Oudenaarde, zal haar opvolgen. Hij was directeur van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Zottegem, maar is ook lid van de denktank ‘onderwijs innoveren met het oog op tekorten op de arbeidsmarkt’ en van de Praktijkcommissie Eindtermen tweede en derde graad.

    Daarbovenop werkte hij drie jaar in Brazilië. Redenen genoeg waarom de man is gekozen om de fakkel van Goossens over te nemen.

    Verrassing

    Donderdag 30 mei trakteerde zij alle directies van de Hartencolleges op pizza en wijn. Wat zij niet wist: het personeel en de leerlingen hadden voor haar nog een aantal mooie verrassingen in petto. Zij kreeg een boek aangeboden, samengesteld door de collega’s, pralines en kindervoorleesboeken.

    We polsten nog even naar haar reactie en praatten ook met de nieuwe adjunct-directeur Julie Van Lierde

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons