Extra restauratiepremie voor poortgebouw Sint-Joris

    26 augustus 2024

    NINOVE – De school voor buitengewoon lager onderwijs van het Hartencollege ontvangt van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) € 387.000 extra voor de restauratie van het historisch poorthuis in de Sint-Jorisstraat.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion). Deze regeerperiode trekt Vlaanderen € 3 miljard uit, een half miljard meer in vergelijking met de voorgaande regeerperiode.

    Weyts investeert nu meer dan € 7 miljoen in 52 scholenbouwprojecten, verspreid over Oost-Vlaanderen. “Ook in aanloop naar een nieuw schooljaar blijven we letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst van ons onderwijs”, aldus de minister. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware van onderwijskwaliteit, waar heel wat leerkrachten en leerlingen zullen wel bij varen.”

    Sint-Joris

    In Ninove voltooit de vrije lagere school voor buitengewoon onderwijs van het Hartencollege de restauratie van een historisch poorthuis. De minister geeft daarvoor € 387.000, bovenop een eerder toegekende subsidie.

    Het nog bestaande poortgebouw van het Sint-Joris schuttershof, dateert van het 2de kwart van de 17de eeuw, met latere wijzigingen in de 19de eeuw. De oudste sporen van het schuttershof aan de oostelijke stadsvesten gaan terug tot het midden van de 13de eeuw. Het is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed (sinds 20-06-2023) en als beschermd monument(sinds 12-06-2001).

    Info: Hartencollege Buitengewoon Lager OnderwijsOnroerend erfgoed.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons