De Wonderwijzer viert geslaagde buitenspeldag

    22 mei 2024

    MEERBEKE – Net zoals alle andere scholen in Ninove, organiseerde GO! basisschool De Wonderwijzer woensdag 22 mei haar eigen ‘Buitenspeldag’.

    Enthousiaste ouders waren al vanaf 8 uur welkom om te komen meehuppelen met de kleuters. Om 8.30u begonnen de opwarmingsoefeningen voor de leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar.

    Juf Sabrina,  samen met haar collega’s coördinator van deze activiteit, lichtte toe dat de school een uniek project was gestart om klasoverstijgend gedrag tussen de leerlingen te stimuleren. “Gedurende het schooljaar werden een aantal van de oudste leerlingen van de school aangesteld als ‘pestbuddies’. De bedoeling hiervan is om de kinderen van verschillende leeftijden beter te leren kennen en met elkaar vertrouwd te maken. Door samen te spelen, kunnen de kinderen sterkere banden met elkaar opbouwen en respect voor elkaar ontwikkelen.”

    De ‘Buitenspeldag’ stond dan ook volledig in het teken van dit project. Er werden zeven gemengde groepen samengesteld, met kinderen van alle leeftijden in elke groep. Er werden traditionele spelen gespeeld, waaronder het populaire GOTCHA.

    Ondanks dat het weer niet helemaal mee zat, hebben de kinderen enorm genoten van deze speciale dag. De focus op samenspel en samenwerking tussen kinderen van verschillende leeftijden is een mooie en waardevolle insteek van Basisschool De Wonderwijzer.

    JPR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons