Carine neemt afscheid van haar basisschool Hartencollege

    27 juni 2024

    MEERBEKE – Onderwijsmensen rekenen in schooljaren en niet in kalenderjaren. Daarom gaan ze vaak op het einde van juni op pensioen. Zo ook Carine Timmermans, die donderdag 27 juni na 37 jaar afscheid nam van de basisschool Hartencollege. Voor haar begint nu de levenslange zomervakantie.

    “Eigenlijk resten me nog twee weken tot het verlof, dat daarna blijft duren”, vertelt ze ons. ”Ik heb hier gewerkt vanaf 1987 en heb veel zien veranderen. Aanvankelijk waren de jongens- en meisjesscholen apart, die zijn samengekomen en ik heb 4 directeurs gekend.”

    Secretariaat

    Carine werkte op het secretariaat, zeg maar de sleutelfiguur en de oren en ogen van een school. “Mijn vervangster werkt hier al 2 jaar en in die tijd heb ik haar kunnen begeleiden. Het is wel een toffe job, maar veel mensen onderschatten het werk. Het is heel verscheiden en je krijgt hier iedereen over de vloer.”

    Zij is nogal actief en vreest dus niet voor de stilte na het actieve leven. “Ik heb jarenlang volksdans gedaan en doe dat nog. Met de gepensioneerde vriendinnen zal ik meer uitstappen kunnen maken en tussendoor ga ik nog fitnessen, wandelen en fietsen. Ik zal dit dus nog meer uitbreiden en een terrasje hoort er natuurlijk altijd bij.”

    Klasbak

    Juf Lieve is zowat haar hele schoolleven als leerling en personeelslid de vriendin geweest van Carine. “We kennen elkaar van toen wij zowat 3 jaar waren. Ik zou tientallen anekdotes kunnen vertellen, waarvan ik er een aantal in haar cadeauboek heb opgeschreven. Ze is een klasbak en een rots in de branding voor onze school; de ongekroonde directrice van de VBM en nu het Hartencollege Meerbeke.”

    Directeur Marc Vanden Eynde is de laatste om dit te ontkennen. “Carine is betrouwbaar en geëngageerd, sociaal en zit in veel verenigingen. We kennen elkaar trouwens uit het verenigingsleven. Ze is ook heel stipt en kent jaar job door en door. Ze is de lijm tussen alle personeelsleden. We zullen ze erg missen. Meerbeke kent Carine als dé secretaresse van de school. We hebben wel in haar opvolging voorzien. Sinds 2 jaar loopt Juf Sarah mee en Carine heeft haar de knepen van het vak geleerd. Zij is er klaar voor.”

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons