Atheneumleerlingen ontwikkelen intelligente vogelvoederplank

    02 juni 2024

    GERAARDSBERGEN – De laatstejaarsleerlingen uit de richtingen Industriële ICT en Houtbewerking realiseerden samen de ‘Vision AI animal feeder’, waarmee ze deelnamen aan de wedstrijd van het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Oost-Vlaanderen.

    De technologische ontwikkeling gaat snel en het GO! atheneum van Geraardsbergen speelt daarop in. Volgend schooljaar plannen ze 3 nieuwe studierichtingen met een focus op technologie en digitalisering. Deze studierichtingen komen bovenop de studierichting Informatica- & communicatiewetenschappen.

    Intelligente voederplank

    Leerkracht Informaticawetenschappen Bart Grijseels blikt tevreden terug op een bijzonder project: “Tijdens dit vakoverschrijdend project hebben de leerlingen uit 6II (6TSO) en 7SIG (7BSO) samen een intelligente voederplank gebouwd. De jonge programmeurs gebruiken artificiële intelligentie om vogels te identificeren op de voederplank, gebouwd door de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Interieurinrichting. Deze is voorzien van een camera, die beweging detecteert en een afbeelding van de vogel doorstuurt naar een online AI-platform. Dat analyseert welke soort vogel het is. Naarmate het AI-systeem meer input krijgt, wordt het steeds intelligenter en wordt de informatie accurater. Onze school zet sterk in op de snelle technologische ontwikkelingen binnen de STEM-richtingen en bedankt uiteraard de ondersteuning van het RTC.”

    Studierichtingen

    Mevr. Janssens, directeur op het GO! atheneum Geraardsbergen: “Dit project is een schoolvoorbeeld van de mooie en relevante projecten die we in onze vier studierichtingen met een focus op technologie willen opstarten. In de derde graad van de doorstroomfinaliteit kunnen leerlingen kiezen voor de gloednieuwe studierichting ‘Informatica & communicatiewetenschappen’ of de studierichting ‘Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen’. In de derde graad van de dubbele finaliteit kunnen we volgend jaar ook starten met de kersverse studierichting ‘Applicatie- en databeheer’. Ten slotte willen we ook in de arbeidsmarktfinaliteit inspelen op de vraag van de werkgevers met de nieuwe studierichting ‘datacommunicatie en netwerkinstallaties’. “

    Info: VoederplankKA Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons