Ninove gaat 10 mondiale uitdagingen aan

    12 mei 2022

    NINOVE – De stad pakt zaterdag 14 mei uit met een ambitieus plan om 10 mondiale uitdagingen aan te gaan.

    Ninove draagt sinds 2018 officieel de titel van ‘FairTradeGemeente’. De stad werkt met verschillende actoren samen om die titel te behouden: scholen, organisaties, handelaren, vrijwilligers, verenigingen.

    Uitdagingen

    De provincie Oost-Vlaanderen daagt de lokale besturen 10 keer uit om in te zetten op een lokaal mondiaal beleid. Ninove nam deze uitdaging aan.

    De stad krijgt 1 jaar krijgt hiervoor 1 jaar de tijd. Ze betrekt hierin de stadsdiensten, middenveldorganisaties, de lokale middenstand en de bevolking. De uitdagingen gaan van het organiseren van een mondiale week over extra informeren tot het bevorderen van duurzaam consumeren.

    Acties

    Het komende jaar staan heel wat informatieve activiteiten op de agenda: een FairTrade markt, een film in het cultureel centrum, een vertelkiosk in de bibliotheek, educatieve spelpakketten voor de scholen.

    Ook duurzame beleidskeuzes behoren tot de acties. De stad wil het goede voorbeeld geven en op die manier rechtstreeks bijdragen aan een duurzame toekomst. Een van de denkpistes is een raamcontract voor FairTrade producten binnen de stadsdiensten.

    Door de 10 mondiale uitdagingen aan te gaan, zal de stad niet enkel de score van het label FairTradeGemeente verbeteren. Ze werkt ook breder aan mondiale solidariteit door thema’s zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, korte keten en SDG’s (sustainable development goals) onder de aandacht te brengen.

    Koffie

    De Oxfam Wereldwinkel (Denderkaai 42) zet zaterdag 14 mei zijn klanten in de bloemetjes en serveert hen gratis een kopje koffie.

    Info: 10 uitdagingenOxfam Wereldwinkel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons