Ninove blijft Fair Trade gemeente

    09 april 2021

    NINOVE – Ook in 2021 zal de stad een Fair Trade gemeente zijn. Deze titel geeft aan, dat de stad én haar inwoners eerlijke handel en duurzame landbouw een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken.

    Fair trade (eerlijke handel) probeert een brug te slaan tussen Noord en Zuid door de lokale, duurzame producten uit het zuiden te promoten in het noorden.

    De term slaat op de internationale handel, die gericht is op duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden. Boeren moeten een eerlijke prijs krijgen, die in verhouding staat tot de werkelijke productiekost. Aan fair trade producten zijn eveneens strengere milieunormen verbonden.

    Eerlijk

    Vlaamse steden en gemeenten kregen andermaal de kans om hun engagement rond eerlijke handel kenbaar te maken. Dit jaar gebeurde dat door het invullen van de Fair-O-Meter. Deze gaat na hoe steden en gemeenten hun engagement als Fair Trade gemeente nakomen.

    Ze krijgen scores op de volgende criteria:

    – een geëngageerd gemeentebestuur,
    – deelnemende winkels en horeca,
    – deelnemende scholen,
    – bedrijven en organisaties,
    – aandacht voor lokale en duurzame voeding,
    – communicatie en media
    – de werking van de trekkersgroep.

    Ninove heeft het best gescoord op lokale en duurzame voeding onder andere door de aankoop van fair trade koffie en thee.

    Info: fair trade gemeente.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons