Ninofmedia op spreekuur bij de huisarts – Theo Gijssels – Deel 2

    19 mei 2020

    POLLARE – Dokter Theo Gijssels is sinds begin dit jaar op pensioen. Net als verschillende andere collega’s in de Ninoofse regio. We hadden met hem een boeiend gesprek. Uiteraard over zijn ervaringen van de afgelopen 45 jaar. Maar ook over hoe hij de huisartsenpraktijk ziet evolueren.

    Bekijk hier het eerste deel van ons gesprek. Dokter Gijssels behoort nog tot de generatie van huisartsen, die er alleen voor stonden. Uiteraard stevig geruggensteund door het thuisfront. Waarom koos hij als jonge man voor de opleiding tot huisarts? Welke evoluties heeft hij binnen zijn praktijk en de brede maatschappij meegemaakt, die het beroep van huisarts ingrijpend hebben veranderd?

    Wat denkt hij over de mondige patiënt, alternatieve geneeswijzen en dokter Google? Hoe ga je om met de dood van een patiënt en hoe moeilijk is het om slecht nieuws te moeten brengen? En aan de andere kant van het spectrum: de soms grappige situaties waarin hij terecht kwam. Hoe ziet hij het beroep van huisarts verder evolueren, gelet op het dreigend tekort, ook en zeker in de Ninoofse regio? Heeft hij goede raad voor aankomende huisartsen?

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons