Nieuw geriatrisch dagziekenhuis in ASZ Geraardsbergen

    24 augustus 2024

    GERAARDSBERGEN – Deze gespecialiseerde afdeling is bedoeld voor 75-plussers, die nood hebben aan multidisciplinaire, intensieve zorg zonder dat een langdurige ziekenhuisopname noodzakelijk is.

    Het geriatrisch dagziekenhuis biedt voornamelijk behandelingen aan op het vlak van osteoporose, valpreventie, geheugenproblemen, algemeen intern nazicht en preoperatieve screenings.

    Zorgtraject

    Dr. Katrien Van Puyvelde (diensthoofd Geriatrie): “Wij bieden geriatrische patiënten een geïntegreerde en gespecialiseerde aanpak in ons dagziekenhuis. Oudere, kwetsbare patiënten lopen vaak een hoger risico op complicaties en een langer herstel na een ingreep of een intensieve behandeling. Door hen reeds enkele weken voor een operatie te screenen, kunnen we de risico’s beter inschatten en een gepersonaliseerd zorgtraject uitstippelen. Tijdens een preoperatieve screening maken we gebruik van objectieve vragenlijsten en onderzoeken om een compleet beeld te krijgen van de kwetsbaarheid van de patiënt.”

    Het nieuw geriatrisch dagziekenhuis richt zich op het vermijden van langdurige ziekenhuisopnames door een brede waaier aan zorg en ondersteuning op maat te bieden. In nauw overleg met de patiënt en de  familie ontwikkelen multidisciplinaire teams een gepast behandelplan. “Het doel is steeds om de levenskwaliteit van onze geriatrische patiënten te maximaliseren en hen in een veilige en ondersteunende omgeving te begeleiden.”

    Info: ASZ.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons