Wanda Bellemans nieuwe districtsgouverneur Inner Wheel

    31 augustus 2024

    NINOVE – De lokale Inner Wheel Club mag voor de 3de keer in haar 40-jarige geschiedenis een gouverneur afvaardigen: voormalig voorzitter Wanda Bellemans.

    Stichtend voorzitter van Inner Wheel club Ninove Arlette Van Damme werd in 1988 gouverneur van het Inner Wheel District 217. In 1993 viel die eer te beurt aan Inneken Haelterman. 31 jaar later is Wanda Bellemans geïntroduceerd als de nieuwe gouverneur. Zij was voorzitter van de club Ninove in 2012, 2018, 2019 en 2023.

    Het Inner Wheel District 217 reikt van Antwerpen tot Bièvre met 24 clubs. De kersverse gouverneur zal tijdens het werkjaar van1 september tot 30 juni elke club bezoeken, begeleiden en ondersteunen waar mogelijk. Voor gouverneur Wanda Bellemans, haar bestuur en haar secretaris Martine Declercq (IW club Brussel-Zavel) zal het een druk maar veelbelovend jaar zijn.

    Historisch

    8 juni 2024 is dus een historische dag voor de Ninoofse serviceclub, die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke leden. Tijdens de officiële bestuursoverdracht en de gelegenheidstoespraken door de afscheidnemende gouverneur en de dames Dariëlle Rollier en Erna Van Eerenbruch, kreeg Wanda Bellemans het gouverneurslint overhandigd door de uittredende gouverneur Daniëlle Jadoul-Van der Haegen (IW club Genappe-Villers-la-Ville). Zij ontving tevens felicitaties, bloemen en cadeaus van Hilde Standaert (voorzitter IW club Ninove) en van haar Ninoofse clubleden.

    Vriendschap en actie

    De aanwezigen wisten de daaropvolgende tweetalige toespraak van Wanda in haar nieuwe functie zeer te smaken. Zij loofde de warme vriendschap tussen alle Inner Wheel-leden en vooral de bereidheid tot de praktische uitoefening ervan, die zij als één van de schitterendste aspecten van de internationale vereniging bestempelt.

    “Maar er is meer in Inner Wheel, benevens de vriendschap, hoe hartelijk ook. Er is natuurlijk ook het samen streven naar een betere wereld voor allen, met een absolute voorrang voor hen, die het minder gemakkelijk hebben. In deze harde en onbarmhartige tijden, waarin afgunst, agressie en jammer genoeg ook oorlog heersen, is een vereniging als Inner Wheel meer dan nodig.”

    Inner Wheel brengt zachtheid en zorg, lenigt noden, ijvert traditioneel voor de minst weerbare mensen, overal op de blauwe planeet. “Het internationaal begrip voor elkaar, dat wij voorstaan, moet leiden tot internationale samenwerking en wordt meer dan ooit een absolute noodzaak. Gelukkig geven wij, Inner Wheelsters, dagelijks het voorbeeld hoe het wel kan.”

    Inzet

    In de eerste plaats op lokaal vlak. “Getuige de talloze uitnodigingen, die elk van ons krijgt om deel te nemen aan concerten, wijn- en kaasfestijnen, wandelingen, tentoonstellingen e.a., alle georganiseerd met als doel: het inzamelen van fondsen om de minderbedeelden onder ons een hart onder de riem te steken. Niet met woorden, maar met daden.”

    Daarnaast zijn er ook de inspanningen van International Inner Wheel, “die inmiddels niet minder dan 7 afgevaardigden heeft bij de Verenigde Naties. Twee dames zijn aanwezig in Wenen, 2 in Geneve en 3 in New York. Ook daar maken wij allen samen het verschil.”

    Info Inner Wheel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons