Stoepkrijtactie vraagt aandacht voor crisispleegzorg

    14 augustus 2024

    NINOVE – Medewerkers van het ‘Huis van het kind’ voerden tijdens de dinsdagmarkt van 13 augustus op het Niniaplein een ludieke tekenactie. Daarmee vroegen ze aandacht voor de crisispleegzorg in Vlaanderen en Ninove.

    Aan de kindjes van de marktbezoekers vroegen ze om met stoepkrijt een hartje te tekenen als steun voor de actie, wat de kinderen met veel plezier deden. Hierdoor kreeg het plein een kleurrijke uitstraling.

    Terwijl het jonge grut bezig was met tekenen, kregen de (groot-)ouders een woordje uitleg.

    Crisispleegzorg

    Het afgelopen jaar zijn 1.121 aanvragen voor crisispleegzorg ingediend in Vlaanderen. Zoveel jongeren verkeerden in acute nood in een onveilige of onstabiele thuissituatie.

    In dergelijke situaties moet er zo snel mogelijk een oplossing zijn; liever gisteren dan vandaag. Toch konden slechts 377 van de 1.121 kinderen in een crisispleeggezin terecht.

    Voor anderen was het zoeken naar een plan B, zoals een leefgroep, een ziekenhuis of een andere minder aangewezen tijdelijke oplossing.

    “Daarom wordt dringend gezocht naar crisispleeggezinnen, als het kan ook in Ninove”, aldus Jennifer van het ‘Huis van het kind’.

    Info: Pleegzorghuisvanhetkind@ninove.be.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons