Steun voor gebruikers van maaltijden en poetsdiensten aan huis uitgebreid

    28 mei 2024

    NINOVE – De stad voorziet sinds januari 2022 een financiële bijdrage voor de kost van maaltijden en poetsdiensten aan huis bij 65-plussers. De voorwaarden zijn begin mei aangepast, waardoor meer 65-plussers hierop aanspraak kunnen maken.

    Die tegemoetkoming geldt voor alle inwoners vanaf 65 jaar, die beschikken over een UiTPAS met kansentarief. De stad betaalt € 2 per warme maaltijd en € 2 per gepresteerd uur door een poetsdienst (met een maximum van 8 uur per maand).

    Op 1 mei zijn de voorwaarden voor deze bijdrage aangepast, zodat ook 65-plussers met een recht op een verhoogde tegemoetkoming hiervoor in aanmerking komen.

    Voorwaarden

    • Je hebt een domicilieadres in Ninoveen woont hier effectief.
    • Je hebt de leeftijd van 65 jaar bereikt.
    • Je beschikt over een UiTPAS met kansentarief of je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming.

    Procedure

    • Download één of beide aanvraagformulieren via de website of vraag ze aan bij het Sociaal Huis (team senioren) via 054-50 50 50 of senioren@ninove.be.
    • Bezorg het ingevulde aanvraagformulier met de nodige bewijsstukken aan een medewerker van het Sociaal Huis (team senioren) per afgifte aan de balie of digitaal via maaltijdenaanhuis@ninove.be en poetsdienstaanhuis@ninove.be.
    • Een van de medewerkers contacteert je voor de afhandeling van jouw aanvraag en info over de betaling van de tegemoetkoming.

    Info: steun maaltijden en poetsdienst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons