Lions Tenera steunen 4 studenten hoger onderwijs

    28 september 2024

    NINOVE – Het LISA-project van Lions Tenera steunt dit academiejaar 4 studenten en wil dit aantal de komende jaren uitbreiden.

    Lions International Student Aid (LISA) kwam overgewaaid uit de naburige Lions club van Ronse, waar het project al vele jaren succesvol loopt. Lions Tenera, een tak van Lions Club Ninove startten ook in Ninove het LISA project op.

    Het wil aan jongeren kansen bieden om zich verder te ontplooien, ongeacht de middelen die ze van thuis meekrijgen. Ondanks bestaande steunmaatregelen van de overheid hebben sommigen toch een extra duwtje in de rug nodig. Hogere studies vormen een goede garantie op een beter loon. Door kanszoekende jongeren te helpen een hoger diploma te behalen, hoopt de serviceclub een blijvende positieve impact op hun leven te hebben.

    Niet enkel financieel

    Elke student(e) krijgt een peter of meter vanuit de club. Enkel zij kennen de student(e) bij naam en hebben er regelmatig contact mee.

    Bij de aanvang bekijken zij samen de plannen de middelen, die daarvoor nodig zijn. In eerste instantie hoe de student(e) daarin zelf kan voorzien, door een studentenjob bijvoorbeeld, en welke steunmaatregelen, zoals een studietoelage, mogelijk zijn. Wat daarna overblijft, kan worden aangevuld met middelen uit het LISA-fonds zoals huisvesting, een laptop, aankoop van studiemateriaal.

    “We stemmen de aangeboden ondersteuning steeds af op de noden van de student”, zegt Sara Capiau (verantwoordelijke LISA-project Lions Tenera). “We merken, dat die noden zeker niet altijd enkel financieel zijn.” De financiële of materiële ondersteuning is in veel gevallen beperkt. “Maar de meter of peter kan een wereld van verschil betekenen door de student het nodige vertrouwen, de veiligheid en een vangnet te bieden. Als klankbord begeleiden zij hen naar de juiste steunmaatregelen en zijn ze het hele jaar een luisterend oor. Voor velen maakt net dat het verschil.”

    Ambitieuze plannen

    Stef Renneboog (voorzitter van Lions Tenera): “Als club engageren wij ons om de studenten gedurende hun hele studiecarrière te ondersteunen via het LISA-project; indien hun studieresultaten gunstig evolueren natuurlijk.” De eerste studenten legden inmiddels een mooi parcours af in hun eerste academiejaar. Daarom gaan dit jaar 2 extra studenten van start en maakt de club plannen voor een uitbreiding van het project.

    “Om de juiste studenten te vinden, begonnen we een samenwerking met één Ninoofse school”, zegt Capiau. “Voor dit academiejaar stapten we naar een tweede school en we bekijken nu de opties om in de toekomst met nog meer scholen samen te werken. Studiebegeleiders binnen de scholen kennen hun leerlingen het best en weten wie geknipt is om in het LISA-project te stappen. Alles verloopt trouwens volledig anoniem, tot de studenten zelf beslissen met hun potentiële toekomstige peter of meter in gesprek te gaan.”

    LISA365

    De financiering van het project gebeurt door verschillende fondsenwerving en de steun van Lions Club Ninove ondersteunt het project. De belangrijkste campagne is echter LISA365. Met slechts € 1 per dag kan je een jongere de kans geven om verder te studeren. Voor de uitbreiding van het project rekent de club op de steun van ondernemers en particulieren in Ninove en omstreken, die het project genegen zijn. Supporters krijgen zichtbaarheid op de website en de sociale media. Ze ontvangen een LISA365-supporterbeeldje om in hun zaak tentoon te stellen en een digitaal kenteken voor hun eigen communicatiekanalen.

    Gilles Van Lysebeth (communicatieverantwoordelijke Lions Tenera): “We denken erover na in de toekomst alle LISA365-supporters jaarlijks uit te nodigen voor een bijeenkomst, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en de concrete impact van hun ondersteuning kunnen ervaren.”

    Info: Lions Tenerainfo@lionstenera.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons