Coronamonument als blijvende herinnering aan overledenen

    27 september 2024

    NINOVE – Het Ninoofse stadsbestuur onthulde tijdens een besloten bijeenkomst vrijdag 27 september een ‘coronamonument’ als een nagedachtenis aan de overledenen.

    Dit kunstwerk staat in de binnentuin van het stadhuis op de site Bevrijdingslaan. Het wil ook een troostende erkenning bieden aan de nabestaanden, die door de coronamaatregelen geen volwaardig afscheid konden nemen van hun geliefden.

    Het coronamonument is een beeldengroep, ontworpen door leerlingen van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Ninove/Liedekerke, onder leiding van leraar-kunstenaar Bart Jacobs. Het voorbereidingsproces begon enkele jaren geleden, waarna meer dan 50 paar handen samenwerkten aan dit indrukwekkende kunstwerk.

    Een aantal inwoners van Ninove bracht tijdens de inhuldigingsplechtigheid op een serene manier een aantal persoonlijke getuigenissen. De beeldengroep kreeg als titel ‘Droefenis’ mee, naar het bijhorende gedicht van Joris Buckinx

    MLI

    droefenis

    zoals woorden gedrapeerd
    over onze vermoeide schouders
    ons warm houden in deze kille nacht
    zo daal ik bedroefd
    over jouw gespreide schoot
    en leg ik mijn hart
    te rusten
    in jouw tranen

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons