Kruien, racen en tussendoor een pintje drinken

    02 oktober 2022

    MEERBEKE – Carnavalsvereniging De Charels en café Tuup organiseerden zaterdag 1 oktober hun 2de kruiwagenrace op het gemeenteplein en in het park.

    Dat je met een kruiwagen heel wat meer kunt dan bakstenen vervoeren, bleek nog maar eens tijdens deze 2de kruiwagenrace. Het aantal deelnemende duo’s lag met 10 wel een stuk lager dan vorig jaar. Maar dat kon allerminst de pret bederven.

    Ook hier gold het motto: deelnemen is belangrijker dan winnen. Al hadden de parcoursbouwers toch voor een pittige omloop gezorgd in het park. Zeker na een aantal opgelegde drinkproeven wou dat voor sommige deelnemers net iets moeilijker zijn dan aanvankelijk berekend.

    Na de kwalificatieproeven konden de tien duo’s aan de eigenlijke race beginnen en dingen naar verschillende prijzen: voor de snelste en de beste, de mooist gepimpte kruiwagen en natuurlijk de zuipbeker.

    De alomtegenwoordige jury bleef heel attent om alles in goede banen te leiden en de (straf)punten tot op de seconde of daaromtrent te berekenen.

    Na afloop konden winnaars en verliezers nog diepgaand van gedachten wisselen over de beste rijtechnieken en de laatste technische snufjes op kruiwagengebied en mankrachtaandrijving.

    Info: MKV De CharelsCafé Tuup.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons