Speelplein Lietersberg officieel in gebruik genomen

    12 mei 2024

    DENDERWINDEKE – De jeugddienst en het stadsbestuur huldigden zaterdag 11 mei het nieuwe speelplein Lietersberg in. Het moet net als de andere speelterreinen een ontmoetingsplek zijn voor alle gezinnen in de wijk.

    De zon was van de partij voor deze plechtigheid, die in een ongedwongen sfeer verliep, zoals dat past op een speelterrein voor kinderen. Nadat burgemeester Tania de Jonge (Open Vld) als verantwoordelijke voor het jeugdbeleid het officiële lint had doorgeknipt en het gebruikelijke woordje had geplaceerd, was er tijd en ruimte voor een receptie en konden de kinderen zich laten schminken.

    Vorige maand had de opening plaats van het nieuwe speelplein aan Stuypenberg in de Outerse Lebeke; ook Voorde, Meerbeke en de Keldermeersbaan in Ninove staan nog op de planning. Het is de bedoeling van het stadbestuur om in alle deelgemeenten een openbaar speelplein te realiseren.

    We hadden in de marge van de opening op Lietersberg nog een gesprek met de Ninoofse teamcoach jeugd Sergio, de architect en de aannemer van het speelplein Nick (Roots Landscape) en Jelle (Lima Verde) en Davy als bewoner van Lietersberg.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons