Schooldag begon met choco en koffiekoeken

    18 oktober 2024

    NINOVE – De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ had vrijdagochtend 18 oktober plaats op de binnenkoer van het stadhuis aan de Centrumlaan.

    Dit evenement heeft in heel Vlaanderen traditioneel plaats op een vrijdag twee weken voor de herfstvakantie. Telkens zijn ook de Ninoofse jeugddienst en de jeugdraad Voesj van de partij om dit in Ninove te organiseren. Vrijdagochtend tekenden terug heel wat jongeren present, tussen 7 uur en 8.30 uur; dit keer niet aan De Plomblom wegens de verbouwingswerken aan de bib, maar op de binnenkoer van het stadhuis.

    Ze konden hier gratis genieten van koffiekoeken en warme chocomelk onder twee voorwaarden: ze moesten hun jeugdbewegingsuniform dragen én een eigen beker meebrengen. Al keken de organisatoren hierop niet heel strikt toe, want burgemeester Tania De Jonge, een aantal ouders en onze reporter kregen ook wat warm lekkers toegestopt, zonder die toebehoren.

    Het choco- en koekenfeestje duurde nog tot 8.30 uur; daarna trokken de jongeren naar school. Vanavond kunnen ze in jeugdhuis De Krasjel alvast hun ‘Dag van de Jeugdbeweging’ evalueren.

    We spraken met Phaedra Stevens (Voesj) en Sergio Ruysseveldt (jeugddienst) over het belang van deze dag voor de jeugdbewegingen.

    Info: Voesj NinoveDe Krasjel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons