OverKop in De Kuip

    03 oktober 2024

    NINOVE – In aanwezigheid van de pers en een aantal belanghebbenden, opende het stadsbestuur donderdagavond 3 oktober het OverKop-huis in De Kuip.

    Het nieuwe OverKop-huis ligt vlakbij The Kidz van Habbekrats. Dat richt zich vooral op het opbouwen van een vertrouwensband met lokale jongeren en organiseert voor hen activiteiten en werkateliers. OverKop heeft een iets oudere doelgroep.

    Rust

    OverKop-huizen zijn toegankelijke, laagdrempelige plekken, waar jongeren tot 25 jaar welkom zijn om te ontspannen en leuke activiteiten te doen. Het is een veilige thuis, waar ze ook een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele therapeutische (eerstelijns)hulp. Ook thema’s als schoolmoeheid, stress, zelfzorg en sombere gedachten zijn bespreekbaar.

    Samenwerking

    Vlaanderen telt momenteel een 70-tal OverKop-huizen. De Vlaamse overheid zorgt voor de financiering van deze huizen; de steden en gemeenten zorgen voor de medewerkers, een locatie en de concrete uitwerking.

    Er is een jaarlijkse subsidie van € 81 622,44 voorzien voor de  OverKophuizen in Geraardsbergen en Ninove, die hiervoor samenwerken binnen de Eerstelijnszone Dender-Zuid. Geraardsbergen zal deze middelen ontvangen in naam van de beide besturen, met Aalst als penhouder. De Ninoofse gemeenteraad keurde maandag 24 juni een samenwerkingsovereenkomst goed tussen de drie steden. Deze treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 januari 2024 en loopt tot en met 31 december 2024 . Er is een stilzwijgende verlenging voor één jaar mogelijk, indien ook de Vlaamse subsidies worden verlengd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons