Ninoofse Gidsen startten nieuw werkjaar

    16 september 2024

    NINOVE – De jaarlijkse startdag van de Gidsen stond zondag 15 september in het teken van alweer een spetterend scoutsjaar.

    Gidsen Ninove – de Maskesskoeten – is een scoutsgroep onder ‘Scouts en Gidsen Vlaanderen’. Zij nodigden de toekomstige leden en hun ouders uit om hen een bezoekje te brengen op de startdag.

    De leiding verwoordde het doel als volgt: “Gidsen Ninove is een meisjesscoutsgroep waarbij spelen, avontuur, show, entertainment, zelfontwikkeling, teamwork, kamperen en zoveel meer elk jaar opnieuw op een of andere manier op de agenda staan.”

    Start

    Momenteel tellen de gidsen 126 aangesloten leden; 30 meisjes staan in voor de leiding. Iedereen tussen 6 en 17 jaar kan aansluiten om elke zondag te ravotten en nieuwe vriendinnetjes te maken. Dit jaar zijn opnieuw verschillende nieuwkomers ingelijfd op de eerste dag.

    De leden en geïnteresseerden waren welkom tussen 14 en 17 uur om in de lokalen aan het Kaatsplein kennis te maken. Ook de volgende weken kan je nog aansluiten.

    De leiding had een waaier aan activiteiten voorzien. Ze dompelden de meisjesscouts onder in een wereld vol ‘scoute’ spelletjes en lieten iedereen een kijkje nemen in hoe een echte scoutszondag er uitziet.

    Zowel buiten als binnen kon je de basiselementen van het scoutisme ervaren. Daarnaast stond de leiding klaar om met veel plezier al de vragen te beantwoorden.

    Je kon ter plaatse een uniform of een extra rokje of pul aankopen.

    Info: Gidsen Ninove.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons