Ninove 31 Mar 2020 - 20u08
Clear Sky
6.1°C

Ninove licht op met prachtige sfeerverlichting

09 december 2017

Ninove - Het eindejaar komt dichterbij. Korte dagen, lange nachten, knetterende haarvuren en warme chocola. Tijd voor vrienden en familie! Ook het stadscentrum dompelt zich onder in die o zo fijne eindejaarssfeer, en stak een mooi eindejaarsprogramma in elkaar. Er werd een leuke affiche ontworpen, horecazaken krijgen bierviltjes met het campagnebeeld en programma, handelszaken krijgen een ‘prettige feesten’ sticker om op hun etalage te kleven.

Het stadsbestuur van Ninove stak vrijdagavond de nieuwe sfeerverlichting aan. Het werd een heel gebeuren, met spectaculaire activiteiten zoals een vuuract.Alain Triest, schepen van lokale economie, opende de avond met een speech. Hij en zijn gemeentebestuur willen de middenstander uit Ninove helpen. Zo bieden ze deze avond geen alcoholische dranken aan, behalve de glühwein, zodat de mensen iets zouden gaan drinken in de lokale horeca. De gemeente wil met deze sfeerverlichting meer consumenten naar Ninove trekken, zodat hun economie weer kan heropleven. Er is niet alleen sfeerverlichting, maar ook een twintigtal vuilbakken kregen een feestelijk tintje. Ze zien er nu uit als cadeautjes.

 

8 december

Feestelijk aansteken feestverlichting
Op 8 december zetten we om 19 uur de stad in een feestelijke gloed. Bij een lekkere warme chocolademelk, soep of glühwein in een mooie tent op de Graanmarkt, begeleid door verschillende vuuracts, steken we de feestverlichting in de stad aan!

 9 december

Kerstmarkt Okegem

Kerstmarkt in de Jan Ockegemstraat in Okegem, van 16 uur tot 23 uur.

 10 december

Kerstmarkt Pollare

Kerstmarkt in de St. Kristoffelstraat in Pollare, van 15.30 uur tot in de late uurtjes.

 15 december – 6 januari

Ninove on Ice

Vanaf 15 december kan je de schaats(st)er in je loslaten! Dit jaar kan je schaatsen op het  Niniaplein aan de Centrumlaan. Snuif de kerstsfeer in een van de chalets in het kerstdorp, geniet van de shows van Kevin Van Der Perren, kom naar het ijshockeytoernooi, Christmas On Ice, Carnaval On Ice en Extreme On Ice...  Check www.ninoveonice.be voor de openingsuren, prijzen en het volledige programma.

 16 december

Snowglobe

Wou jij altijd al eens met een ijsprinses op de foto? In een echte snowglobe? Dan is dit je kans! Van 11 tot 17 uur staat onze fotograaf voor je klaar op de Graanmarkt. De foto krijg je onmiddellijk mee naar huis.

16 december

City Nightrun

16 december loop je niet alleen op straat, maar af en toe ook letterlijk door gebouwen tijdens de eerste City Nightrun. Onderweg is er animatie en ambiance. Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. Voor de kinderen is er een Kidsrun. Start om 19.30 uur (Kidsrun tot 8 jaar, 400m), 19.45 uur (Kidsrun tot 12 jaar, 1 km), 20 uur (Run & Walk 7 km). Start en aankomst: binnenplein stadhuis.

Meer info en tarieven: www.ninovenightrun.be

 16, 17, 23 en 24 december

Bezoek de Kerstman!

De Kerstman zakt twee weekends af naar Ninove, naar zijn huisje op de Graanmarkt. Tussen 14 en 17 uur deelt hij snoepjes uit en poseert hij met veel plezier samen met jou voor een coole selfie. Tijdens de week pakt hij elders cadeautjes in. Dan kan je in de brievenbus in zijn voortuintje je mooiste tekening deponeren.

 17 december

Kerstwandeling

Wat is er leuker dan door een stad vol kerstsfeer te wandelen, hier en daar een proevertje te smaken terwijl de gids verhalen brengt over en rond kersttradities? Wie weet klinkt er verrassende kerstmuziek of dwarrelen er witte vlokjes in de Ninoofse lucht op deze winterse tocht.

Vooraf inschrijven verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 9 euro per persoon, max. 50 deelnemers. Start om 14 uur in het toeristisch bezoekerscentrum, Hospitaalkapel (Burchtstraat 44, Ninove).

30 december

Foto-actie eindejaar

Tussen 14 en 17 uur kan je onze fotograaf tegenkomen in het stadscentrum. Hij deelt gadgets uit en neemt feestelijke foto’s. Wij zetten ze begin januari op de facebookpagina en Instagram van de stad. Wie het meeste likes verzamelt, wint een fotoshoot! De winnaar maken we bekend op de nieuwjaarsdrink op 7 januari.

 7 januari

Nieuwjaarsdrink

We zetten het nieuwe jaar feestelijk in, en heffen tussen 11 en 13 uur samen het glas op het nieuwe jaar. Je krijgt een hapje en een drankje, de Serveuses Bavares en The Big Lebandski houden je warm op het binnenplein van het stadhuis.

 

13 januari

Kerstboomverbranding

Op 13 januari sluit de feestperiode met de kerstboomverbranding op de het dr. Hemerijckxplein.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons