Ninove 28 Mar 2020 - 21u37
Clear Sky
12.57°C

Niklas Arents verkozen als jongerenadviseur

06 december 2017
Niklas Arents verkozen als jongerenadviseur

Ninove - Vorige maand vonden de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad plaats. Dit is een officiële adviesraad van de Vlaamse regering.
Ninovieter Niklas Arents is een van de acht jongeren die verkozen zijn tot jongerenadviseur voor de volgende drie jaren.
Samen laten de jongerenadviseurs de stem van de jeugd horen op het Vlaamse niveau. Niklas is al een tijdje politiek geëngageerd
als voorzitter van Jong N-VA Ninove-Haaltert en als bestuurslid bij N-VA Ninove.

‘Graag wil ik alle jongeren die op mij gestemd hebben bedanken voor hun vertrouwen,’ aldus Niklas.
‘Ik brand van motivatie om er meteen voor te gaan. Vaak wordt de jeugd afzijdig gehouden op het Vlaamse en federale beslissingsniveau,
via de Vlaamse jeugdraad kunnen we in het beleid een rol spelen’.

Hij maakt ook meteen enkele ambities bekend: “Zelf wil ik meewerken om enkele organisatorische hervormingen te verwezenlijken binnen de Vlaamse jeugdraad.
Makkelijker stemmen is hier een voorbeeld van. Verder wil ik me toespitsen op mijn professionele interesses namelijk milieu, natuur en werk.
Deze beleidsdomeinen wil ik toegankelijker maken voor jongeren en vooral ook veel informatie hierover met hen delen.
De Vlaamse Jeugdraad moet ook bekender en populairder worden. Tijdens de verkiezingsweek heb ik vastgesteld dat de meeste jongeren
dit adviesorgaan amper kennen en dat moet dringend veranderen. Tot slot lijkt het mij ook een goed idee om de stem van de jeugd op lokaal niveau
te versterken door samen te werken met andere jongerenpartijen en jongerenorganisaties.”

Niklas wil jongeren met vragen omtrent de Vlaamse jeugdraad steeds verder helpen. Hij staat ook open voor initiatieven van jongeren en jongerenorganisaties
om samen de stem van de jeugd op het Vlaamse beleid te laten wegen. Men kan Niklas contacteren via mail op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
“Laat ons samen werken aan een betere gemeente en een beter Vlaanderen voor onze jeugd.” besluit Niklas.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons