Teledienst Ninove blijft zorg dragen voor mensen

    17 mei 2020

    NINOVE – De vzw Teledienst Ninove vierde vorig jaar in onverdachte tijden 35 jaar inzet voor kansarmen in de regio. De coronacrisis confronteert de medewerkers en vrijwilligers van Teledienst nog meer dan vroeger met de vraag hoe zij kwetsbare mensen kunnen helpen.

    De normale werking komt zwaar onder druk te staan. Gelukkig blijft een sterk team van Teledienst-personeelsleden en vrijwilligers ondanks de crisis permanent doorwerken om de dringendste noden te lenigen.

    Acties

    Elke vrijdag houden ze de voedselwinkel open om mensen met een dossier bij het OCMW of Teledienst  te voorzien van levensnoodzakelijke voedingsmiddelen. Het maandelijks aankoopbedrag van € 15 per gebruiker is opgetrokken.
    Ondanks de zwakke bediening vanuit de centrale voedselbanken deden bedrijven en winkels gelukkig een extra aanbod doen: La Lorraine en Colruyt.
    Vóór de coronacrisis kon Teledienst al een beroep doen op de steun van onder andere GB Market (Ninove), slagerij Van Vaerenbergh (Liedekerke), Hemelrijk Fruit (Meerbeke), Spar (Appelterre), Bellona, Remitrans, Brussels Airport.

    Sinds 31 maart voorziet Teledienst afhaalmaaltijden op dinsdag, woensdag en donderdag. Hierbij gelden de sociale tarieven van het nog steeds gesloten sociaal restaurant. Eén dag vooraf bestellen blijft aangewezen.

    De naam Tele-dienst krijgt weer zijn oorspronkelijke volle betekenis: via de telefoon contacteren medewerkers permanent mensen uit de doelgroep om te luisteren naar de grootste noden.

    Samen met Lejo vzw, de stad en andere welzijnsorganisaties zette Teledienst een speelgoedactie op ten behoeve van gezinnen met kinderen.

    Ook samen met de stad en bedrijven was er een ondersteuning voor gezinnen met schoolgaande kinderen zonder laptops of computers voor afstandsleren.

    KBC schonk chocolade paashazen en zorgde voor wat paasvreugde voor mensen uit de doelgroep.

    Samenwerking

    Teledienst Ninove prijst zich gelukkig, dat het met geprivilegieerde partners een sterke samenwerking kan uitbouwen: het Vlaams Netwerk Tegen Armoede, de stad en het OCMW van Ninove, het Centrum voor Algemeen Welzijn Oost-Vlaanderen (CAW), de Koning Boudewijnstichting, Welzijnszorg.

    Ook privé sponsors en bedrijven, organisaties en verenigingen bieden een extra ondersteuning zoals Ninove Danst, Ninoofse scholen, de Warmste Week, de Nationale Loterij, Lions Ninove e.a.

    Teledienst Ninove wil in de toekomst nog meer samenwerken met privépersonen en sociale en sportieve verenigingen. Corona heeft alvast aangetoond dat wij alleen niets kunnen; enkel in solidariteit scheppen wij toekomst voor elkaar.

    Info: Teledienst Ninove – 054-32 24 54.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons