Ninove 02 Jun 2020 - 03u59
Overcast Clouds
18.93°C

‘Ninove corona charity’ schenkt elke week een boeket aan verdienstelijke Ninovieters

05 april 2020
‘Ninove corona charity’ schenkt elke week een boeket aan verdienstelijke Ninovieters Alain Triest met Magda Van Cotthem.

NINOVE – Elke week zet de ‘Ninove corona charity’ een verdienstelijke man, vrouw of vereniging letterlijk in de bloemen. De eerste laureaat is Magda Van Cotthem uit Meerbeke.

“Het is de bedoeling om mensen, die anderen helpen of zich in deze corona-crisistijd verdienstelijk maken, echt in de bloemetjes te zetten”, aldus initiatiefnemer Alain Triest. “Daarom schenk ik persoonlijk elke week een bloementuil aan diegene, die de inzenders op onze Facebook-pagina nomineren als verdienstelijkste Ninovieter van de week.

Iedereen kan een genomineerde kandidaat liken of geweldig vinden. Diegene, die op vrijdag om 20 uur de meeste likes heeft, wint de bloementuil van de week en de titel van verdienstelijkste Ninovieter.

Dat kan een persoon zijn, maar ook een gezin, een groep, een bedrijf, een instelling of een vereniging. Kortom iedereen, die zich verdienstelijk inzet voor de inwoners kan je normineren. “Het doel van dit initiatief is om in deze moeilijke tijd te tonen hoe dankbaar, hoe groot onze liefde, vriendschap en solidariteit voor elkaar zijn in Ninove. Hopelijk kan deze positieve boodschap de vele negatieve berichten even doen vergeten.”

Deze actie loopt tot de noodmaatregelingen van het corona virus zijn opgeheven.

"Dus ken jij iemand, waarvan je overtuigd bent dat hij of zij in aanmerking komt? Nomineer ze dan op de FB-pagina en zeg kort waarom. Wie weet krijgt die persoon, groep of vereniging zaterdag dan de bloementuil thuis aangeboden.”

De eerste ruiker was voor Magda Van Cotthem. Ze woont in Meerbeke en kreeg 63 nominaties achter haar naam. Zij staat steeds klaar om iedereen te helpen ook in deze corona-tijd.

In totaal waren er 36 genomineerden, goed voor 282 nominaties.

Info: Ninove corona charity.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons