Ninove 02 Jun 2020 - 04u39
Overcast Clouds
18.93°C

Mag ik mijn dier nog knuffelen?

29 maart 2020
Mag ik mijn dier nog knuffelen?

ALGEMEEN – Mensen zitten met heel wat vragen in verband met hun huisdieren. Wat kan/mag in deze coronatijden? Ann De Greef (algemeen directeur van GAIA): “Met ons 0800-nummer hopen we die vragen te beantwoorden en te zorgen voor een ‘feel good’-ervaring, zowel voor de dieren als voor hun baasjes.”

Vanaf maandag 30 maart om 9 uur kan iedereen met vragen over het welzijn van zijn (huis)dier terecht bij het 0800-nummer van GAIA. “Het is een heel onzekere periode maar we kunnen er proberen iets positief van te maken”, zegt De Greef. “Mensen hebben nu meer tijd voor hun (huis)dieren, wij willen mensen helpen die tijd goed te spenderen. Kern van de zaak: de goede relatie tussen mens en dier behouden.”

Ook wil GAIA potentieel dierenleed voorkomen. “De dierenasielen hebben het moeilijk op dit moment. We moeten vermijden dat ze nu overspoeld worden met gedumpte dieren omdat er onwaarheden – zoals de overdraagbaarheid van het virus van dier op mens – de ronde doen.”

Nog een voorbeeld zijn de zwerfkatten en de sterilisatieprojecten van de lokale besturen: “Zwerfkatten mogen nog gevoederd worden en ook de sterilisatieprojecten kunnen nog gewoon plaats vinden. Het is belangrijk dat mensen hiervan op de hoogte zijn anders zal de schade na deze crisis enorm groot zijn.”

Praktisch

Het nummer 0800-53 335 is vanaf maandag 30 maart om 9 uur elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 17.30 uur.

Om de campagne officieel te lanceren, organiseert GAIA maandag 30 maart om 14 uur een live chat via Facebook met voorzitter Michel Vandenbosch en algemeen directeur Ann De Greef. Iedereen kan daar aan hen (huis)dier gerelateerde vragen stellen. GAIA volgt bij het beantwoorden van de vragen uiteraard de officiële richtlijnen van de overheid.

#Coronanimals

GAIA hoopt ook wat vreugde te brengen via sociale media. Via de hashtag #Coronanimals nodigt de organisatie iedereen uit om deel te nemen aan zijn nieuwe Instagram Challenge. Duizenden van ons staan al dagen te zingen en te juichen als steun voor de professionals in de gezondheidssector. Wat als dieren hetzelfde doen? En wat als ze dat voor iedereen doen, die op dit moment steun nodig heeft?

De regels van de challenge zijn eenvoudig: plaats de beste video van je zingende dier op Instagram en Facebook met de hashtag #Coronanimals en de vermelding @gaiabrussel. Er is een beloning voor de beste inzending.

Info: GAIA.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons