Ninove 29 May 2020 - 07u24
Clear Sky
10.04°C

Burgemeester Tania De Jonge: “Wij pakken hardleerse jongeren aan door een heel strikt plaatsverbod”

29 maart 2020
Burgemeester Tania De Jonge: “Wij pakken hardleerse jongeren aan door een heel strikt plaatsverbod”

NINOVE – De burgemeester weerlegt de aantijgingen als zou ze niet hard laten optreden tegen hardleerse jongeren. “We sturen elk dossier door naar het parket en leggen hen een strikt plaatsverbod op.
Zij roept nogmaals op om meldingen te doen via het nummer 101.

“Dit bericht van Forza is een slag in het gezicht van onze politiemensen, die actief zijn op het terrein”, aldus Tania De Jonge (Open VLD). “Vanaf vorige maandag 23 maart zijn zij overgegaan tot het effectief beboeten van de overtreders. We nemen elke melding ernstig. De politie controleert via hot spot-patrouilles alle zones op ons grondgebied. Elke dag hebben we door middel van een videoconferentie veiligheidsoverleg met de politie. Daarbij ligt steeds de nadruk op heel streng optreden en krijg ik ook telkens een overzicht van de interventies.”

Plaatsverbod

Ze heeft ook maatregelen genomen met betrekking tot de hardleerse jongeren. “We sturen elke dossier door naar het parket met de vraag om dit onmiddellijk te behandelen. Sinds vrijdag 27 maart heb ik afgesproken met de politie om op basis van hun verslag een plaatsverbod op te leggen aan die jongeren. We houden een hoorzitting en leggen hen een strikt verbod op, dat eigenlijk neerkomt op huisarrest. Ik heb Forza dus echt niet nodig om mij de les te spellen.”

“Die kamperende jongeren in Okegem zijn mij onbekend. Het lijkt me ongepast dat Forza eerst een bericht post en dan pas de politie verwittigt. Als we van die zaak hadden geweten en er niets hadden aan gedaan, dan was de kritiek terecht geweest. Ik heb de korpschef gevraagd om er een ploeg naartoe te sturen.”

Politie

De burgemeester ijvert er voor om ook de politiemensen op het terrein als eerstelijnszorgers te beschouwen. “Zij hebben immers ook rechtstreekse contacten, zeker als ze mensen moeten arresteren. Zelf hebben we niet gewacht om beschermende maatregelen te nemen voor onze politiemensen. Elke agent beschikt over een kit met een beschermingsbril, een chirurgisch mondmasker en ontsmettingsgel.”

Zij roept nogmaals op om onmiddellijk meldingen te doen via het nummer 101. “Deze crisis vraagt om samenwerking over de partijgrenzen heen om zo weinig mogelijk slachtoffers te hebben. Het is nu niet het moment om als partij in de aanval te gaan.”

Zie ook artikel “Guy D’haeseleer eist keiharde aanpak van jongeren, die corona-maatregelen omzeilen met kamp in Okegems bosje”
 
Info: meldingen doe je zo snel mogelijk via het nummer 101.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons